Pregătirea furajelor este un proces important în agricultură, care constă în recoltarea, conservarea și distribuirea plantelor furajere pentru hrana animalelor. Pentru a realiza acest proces, ai nevoie de echipamente adecvate, care să îți asigure o calitate superioară a furajelor și o eficiență maximă a muncii. Pe site-ul tău, poți găsi o gamă variată de produse pentru pregătirea furajelor, împărțite în mai multe categorii, cum ar fi:

  • Cositori: sunt utilaje care taie plantația furajeră la înălțimea dorită, lăsând-o pe sol sub formă de andane. Cositorile pot fi de diferite tipuri, în funcție de modul de acționare, de numărul de tăișuri, de lățimea de lucru și de sistemul de prindere. Pe site-ul tău, poți găsi cositori cu discuri, cu bățuri, cu tambur, cu bară de tăiere, cu prindere frontală, laterală sau posterioară, cu lățimi de lucru între 1,35 și 9 metri.
  • Greble: sunt utilaje care răstoarnă și aerisesc plantația furajeră, pentru a grăbi uscarea acesteia și a reduce pierderile de nutrienți. Greblele pot fi de diferite tipuri, în funcție de modul de acționare, de numărul de brațe, de lățimea de lucru și de sistemul de prindere. Pe site-ul tău, poți găsi greble rotative, cu brațe fixe sau mobile, cu prindere frontală, laterală sau posterioară, cu lățimi de lucru între 3 și 15 metri.
  • Prese de îmbălotat: sunt utilaje care compactează plantația furajeră în baloți de diferite forme și dimensiuni, pentru a facilita transportul și depozitarea acesteia. Presele de îmbălotat pot fi de diferite tipuri, în funcție de forma și dimensiunea baloților, de modul de acționare, de sistemul de legare și de sistemul de prindere. Pe site-ul tău, poți găsi prese de îmbălotat rotunde, pătrate, mari sau mici, cu acționare mecanică, hidraulică sau pneumatică, cu legare cu sfoară, cu plasă sau cu folie, cu prindere posterioară sau remorcabilă.